Πώς υπολογίζονται οι προβολές στο YouTube (updated 2018)

http://streamit.gr/wp-content/uploads/2018/02/yt1.jpghttp://streamit.gr/wp-content/uploads/2018/02/yt1.jpgΠώς υπολογίζονται οι προβολές στο YouTube (updated 2018)

Το YouTube ανακοίνωσε ότι κυκλοφορεί ενημέρωση στο σύστημα καταμέτρησης και επιβεβαίωσης των προβολών. Έτσι από το τέλος Ιανουαρίου είναι πιθανό να δείτε αλλαγές στις προβολές των καναλιών σας, καθώς λιγότερες ή περισσότερες προβολές θα σημειώνονται ως έγκυρες σε σχέση με πριν την ενημέρωση της 29ης Ιανουαρίου.

Οι προβολές βίντεο αντικατοπτρίζουν πόσες φορές έχει προβληθεί ένα βίντεο και είναι το κυρότερο στοιχείο μέτρησης της δημοτικότητας. Έτσι το YouTube προσπαθεί συνεχώς να είναι σίγουρο ότι αυτές οι προβολές προέρχονται από ανθρώπους και όχι από λογισμικό. Κατά τις πρώτες ώρες δημοσίευσης ενός βίντεο, το YouTube θα δείχνει μόνο τις προβολές που το σύστημα θεωρεί έγκυρες. Έτσι είναι πιθανό να μη φαίνονται όλες οι πραγματικές προβολές σε εκείνο το σημείο.

Αφού καταμετρηθούν οι πραγματικές προβολές, ο αριθμός των προβολών ενημερώνεται συχνότερα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει κάποιο χρόνο, ανάλογα με τη δημοτικότητα του βίντεο και τον ρυθμό προβολής του. Στη συνέχεια οι προβολές ενημερώνονται συχνά αλλά το σύστημα συνεχώς θα προσπαθεί να επιβεβαιώνει προβολές, επομένως είναι πιθανό να αλλάξει ο αριθμός των προβολών οποιαδήποτε στιγμή.

 

YouTube views algorithm updated 2018

 

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο αριθμός των προβολών μένει στάσιμος ή δεν είναι ο αναμενόμενος. Οι προβολές επιβεβαιώνονται με βάση έναν αλγόριθμο ώστε να διατηρούν και να προσφέρουν δίκαιη εμπειρία στους παραγωγούς, τους χρήστες και τους διαφημιστές. Για να επιβεβαιώσει ότι οι προβολές είναι πραγματικές και ακριβείς, το σύστημα ίσως καθυστερήσει την εμφάνισή τους ή απορρίψει πολλαπλές επαναλήψεις.

 

Youtube views algorithm updated

Youtube views algorithm updated

 

Ο πιο έγκυρος τρόπος μέτρησης των προβολών για τον δημιουργό είναι με τη χρήση των YouTube Analytics. Παρά όλα αυτά, η αναφορά πραγματικού χρόνου δείχνει μια εκτίμηση της αναμενόμενης δραστηριότητας προβολής και ίως να διαφέρει από τον αριθμό προβολών στη σελίδα παρακολούθησης.

Author Description

Stream IT

There are 4 comments. Add yours

 1. 1st Μαΐου 2019 | Νadia Dimitriadi says: Απάντηση
  Ωραία. Δεν απαντάτε όμως. Πότε μετράει ένα view? Με το που "χτυπήσεις" πάνω σε ένα βίντεο κι ας μην το δεις μετά ολόκληρο? Πρέπει να το δεις για κάποια δευτερόλεπτα? Αν ένα βίντεο διαρκει τρεισιμιση λεπτά ας πούμε, το view ξεκινά από το το πρώτο δευτερόλεπτο?
  • 1st Μαΐου 2019 | Stream IT says: Απάντηση
   Καλησπέρα σας, Κάποια πράγματα δεν είναι επίσημα ανακοινωμένα από την Google. Το YouTube μετράει τις προβολές βάσει πολύπλοκων αλγορίθμων και η Google δεν αποκαλύπτει τον τρόπο λειτιυργίας τους. Έτσι δεν μπορούμε να σας δώσουμε απάντηση στα ερωτήματά σας.
 2. 11th Ιουνίου 2021 | Elisavet Fach says: Απάντηση
  Είναι τόσο εύκολο να δημιουργήσει κάποιος έσοδα από το YouTube?
  • 3rd Ιουλίου 2021 | Stream IT says: Απάντηση
   Εύκολο δεν είναι σε καμία περίπτωση. Θα πρέπει να δημιουργήσετε περιεχόμενο το οποίο θα σας φέρει αρκετές προβολές και subscriber στο κανάλι σας. Αλλά είναι δυνατόν να έχετε έσοδα από το YouTube, όπως κάνουν ήδη πάρα πολλοί ανά τον κόσμο.

Join the Conversation