Ο ανταγωνιστής των Chromebook είναι εδώ από την Microsoft & HP

Ο ανταγωνιστής των Chromebook είναι εδώ από την Microsoft & HP

Τα Chromebooks αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 εκατομμύρια πωλήσεις το 2015. Η χαμηλή τιμή τους τα καθιστά ιδανικά για χρήση σε σχολεία, ενώ το μειονέκτημα της περιορισμένης λειτουργικότητας λόγω της απαίτησης ίντερνετ φαίνεται πως θα ξεπεραστεί στο μέλλον. Οι χρήστες αναζητούν εύχρηστες συσκευές και όλο και περισσότερο οδηγούνται στη χρήση του cloud για αποθήκευση και επεξεργασία αρχείων.

Με τη χαμηλή υιοθέτηση των windows 8, η Microsoft πρέπει να δουλέψει σκληρά για να ανταγωνιστεί τις συσκευές χαμηλού κόστους. Έτσι τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε πως θα εργαστεί με τους συνεργάτες τις για τη δημιουργία χαμηλού κόστους συσκευών. Μόλις ένα μήνα μετά, με διαρροή του mobilegeeks η HP φαίνεται πως θα είναι η πρώτη εταιρία που θα παράγει μια τέτοια συσκευή με το κόστος να μην ξεπερνά τα 200 δολάρια. Το HP Stream 14, όπως είναι η ονομασία του, διαθέτει οθόνη 14 ιντσών ανάλυσης 1366 x 768, επεξεργαστή AMD, 2 GB RAM, 32 ή 64 GB αποθηκευτικού χώρου και υποστηρίζει χρήση καρτών SD. Θα έρχεται με Windows 8.1 και τιμή 199 δολαρίων στην Αμερική. Η Microsoft θα προσφέρει 100 GB χώρο στο OneDrive δωρεάν για 2 χρόνια ακολουθώντας της συνταγή της Google, η οποία προσφέρει 100 GB στο Google Drive με την αγορά ενός chromebook.

Ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά το περιμένουμε σύντομα. To HP Stream 14 δε θα είναι η μόνη χαμηλού κόστους συσκευή με windows, αφού αναμένεται και οι υπόλοιπες εταιρίες να παρουσίασουν τις προτάσεις τους.

Το TheVerge.com δημιούργησε ένα βίντεο μέσα από το οποίο μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τη χρήση των Chromebooks και του νέου low cost windows laptop.

Author Description

Stream IT

No comments yet.

Join the Conversation