Τα κατοικίδια στην κορυφή των αναζητήσεων της Google

http://streamit.gr/wp-content/uploads/2018/02/pets-in-cars-1.jpghttp://streamit.gr/wp-content/uploads/2018/02/pets-in-cars-1.jpghttp://streamit.gr/wp-content/uploads/2018/02/pets-in-cars-1.jpgΤα κατοικίδια στην κορυφή των αναζητήσεων της Google

 

Η Google δημοσίευσε το Auto Trends Report για το 2018, από το οποίο μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Google αναφέρει τις τάσεις των χρηστών σχετικά με την αναζήτηση αυτοκινήτου σε τρεις μεγάλες αγορές. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Γερμανία και στην Ιαπωνία. Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται κυρίως για ψηφιακές ευκολίες όπως συστήματα ψυχαγωγίας. Οι ιάπωνες θέλουν να μετατρέψουν το όχημά τους σε ένα κινητό σαλόνι, ενώ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι χρήστες θέλουν ένα αυτοκίνητο ιδανικό για κατοικίδια.

Στην Αμερική τα κατοικίδια είναι μια τεράστια αγορά. Τα Starbucks προσφέρουν «Puppuccinos», ενώ υπάρχουν εστιατόρια για κατοικίδια. Οι μελλοντικοί αγοραστές οχημάτων αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν την εμπειρία των κατοικιδίων τους εντός του οχήματος. Μην ξεχνάτε ότι οι μιλλένιαλς θεωρούν τα κατοικίδια μέλος της οικογένειά τους, επομένως σίγουρα θα σκεφτούν πώς το όχημά τους θα είναι βολικό για αυτά.

 

camera in parking mode

camera in parking mode

 

Οι αναζητήσεις για κατοικίδια στην Αμερική είναι 10 φορές συχνότερες στην Αμερική από ότι στην Ιαπωνία και 36 φορές συχνότερες από ότι στη Γερμανία. Τα δεδομένα της Google αντλήθηκαν όχι μόνο από το Google Search, αλλά και από το YouTube, καθώς και από 1000 χρήστες σε Αμερική, Γερμανία και Ιαπωνία, τις χώρες στις οποίες εδρεύουν οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Ενώ οι κατασκευαστές στρέφονται στην αυτόνομη οδήγηση, αυτό που αναζητούν περισσότερο οι χρήστες είναι οι κάμερες. Οι αναζητήσεις για κάμερες εντός του οχήματος είναι 3 φορές περισσότερες από ότι για λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης. Αναζητήσεις καμερών για το μπροστά αλλά και πίσω μέρος του οχήματος, κάμερες 360 μοιρών, καθώς και κρυφές κάμερες για το αυτοκίνητο βρίσκονται στην κορυφή της Google, όπως και κάμερες καταγραφής για τον χώρο του πάρκινγκ. Είναι φανερό ότι οι χρήστες ενδιαφέρονται περισσότερο για την ασφάλεια του αυτοκινήτου τους.

 

pets in cars 3

 

Το report αυτό της Google είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς μας δείχνει ότι ενώ υπάρχει σαφής κατεύθυνση προς την αυτόνομη οδήγηση, οι χρήστες αναζητούν τρόπους πιο χειροπιαστούς τρόπους να προστεταύσουν τα οχήματά τους. Καμιά φορά έχει σημασία να βλέπεις το τι θέλουν οι χρήστες μέσα από τα δεδομένα.

Author Description

Stream IT

No comments yet.

Join the Conversation