Το ρεκόρ της Intel στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Το ρεκόρ της Intel στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Μια τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων είναι πάντοτε φαντασμαγορική. Έτσι και η τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018 που πραγματοποιήθηκε στην Pyeongchang, δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Intel ήταν αυτή που ξεχώρισε με την πτήση ρεκόρ 1218 ειδικά κατασκευασμένων drone.

Η πτήση ήταν ένα συγχρονισμένο σόου ώστε να δημιουργηθούν τεράστιες απεικονίσεις ολυμπιακών αθλημάτων και φυσικά του σήματος των Ολυμπιακών Αγώνων στο νυχτερινό ουρανό της Pyeongchang. Βέβαια η πτήση ρεκόρ των 1218 drone δεν ήταν ζωντανή αλλά μαγνητοσκοπημένη. Πάντως οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μικρότερο group 300 drones να κάνει ζωντανή εμφάνιση στην τελετή. Επιπλέον η Intel θα συνεχίσει τις ζωντανές παραστάσεις των 300 drones κάθε βράδυ στην τελετή απονομής μεταλίων. Έτσι οι θεατές θα έχουν αρκετές ευκαιρίες να δουν τα drones ζωντανά.

Intel drones at winter olympic ceremony

Intel drones at winter olympic ceremony

 

Η Intel συμμετείχε και στο Super Bowl πριν λίγο καιρό με ένα ακόμα σόου 300 drones. Και εκεί ήταν μαγνητοσκοπημένο, αλλά βλέπουμε ότι η Intel έχει μπει δυναμικά στην προώθηση του ονόματός της, ίσως σε μια προσπάθεια να φανεί πιο «cool» στους νέους.

Στα πιο τεχνικά για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα και ο συγχρονισμός όλων των drones, υπάρχει ένα κεντρικό υπολογιστικό σύστημα, το οποίο ελέγχει τα drones λαμβάνοντας διάφορες παραμέτρους, όπως την κατάσταση της μπαταρίας, το GPS σήμα και άλλα. Η Intel αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει μικρές μετατροπές στη σχεδίαση των drones ώστε να αντέξουν στις χαμηλές θερμοκρασίες της βραδιάς. Ακόμα πραγματοποίησαν δοκιμαστικές πτήσεις στις εγκαταστάσεις τους στη Φιλανδία πριν σιγουρευτούν ότι ο στόλος των drones θα είναι ικανός να ανταπεξέλθει στις συνθήκες της τελετής.

Σύμφωνα με την Intel και το βιβλίο των ρεκόρ Guinness, η πτήση των 1218 drones αποτελεί ρεκόρ για τα περισσότερα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που ίπτανται ταυτόχρονα.

Author Description

Stream IT

No comments yet.

Join the Conversation