Η Apple κατοχυρώνει τη σχεδίαση των γυάλινων καταστημάτων της

http://streamit.gr/wp-content/uploads/2014/08/apple-store0.jpghttp://streamit.gr/wp-content/uploads/2014/08/apple-store0.jpghttp://streamit.gr/wp-content/uploads/2014/08/apple-store0.jpghttp://streamit.gr/wp-content/uploads/2014/08/apple-store0.jpghttp://streamit.gr/wp-content/uploads/2014/08/apple-store0.jpgΗ Apple κατοχυρώνει τη σχεδίαση των γυάλινων καταστημάτων της

Όπως και με πολλά άλλα, η Apple δεν χάνει ευκαιρία να κατοχυρώνει πατέντες. Συνήθως οι πατέντες αναφέρονται σε χαρακτηριστικά των συσκευών της τα οποία είναι ξεχωριστά. Η Apple όμως διαθέτει και ξεχωριστά καταστήματα. Οι γυάλινοι κύβοι όπως ονομάζονται, προκαλούν θαυμασμό σε όποια πόλη και αν βρίσκονται. Το διαφανές γυαλί δίνει άλλη αίσθηση.

Έτσι η Apple είχε καταθέσει αίτηση για την κατοχύρωση της σχεδίασης των καταστημάτων της από τον Οκτώβρη του 2012 και στις 26 Αυγούστου του 2014 η πατέντα κατοχυρώθηκε επίσημα για τα καταστήματα που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Στην αίτηση αναφέρεται και ο Steve Jobs ως ένας από τους σχεδιαστές. Ήδη η Apple διαθέτει τις πατέντες που αφορούν το σχεδιασμό της εισόδου των καταστημάτων και της ιδιαίτερης σκάλας που βρίσκεται στο εσωτερικό τους.

 

apple store5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apple store in downtown Sydney; New South Wales, Australia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

apple store3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

apple store2

 

 

Author Description

Stream IT

No comments yet.

Join the Conversation