Το Facebook παρουσίαζει το Safety Check

Το Facebook παρουσίαζει το Safety Check

Σε περιόδους μεγάλων καταστροφών, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το facebook για να σιγουρευτούν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι καλά. Τέτοιες στιγμές η επικοινωνία είναι εξαιρετικά σημαντική για τους ανθρώπους στις πληγείσες περιοχές.

Τώρα το facebook θα διαθέσει το εργαλείο που σκοπό έχει να βοηθήσει τους ανθρώπους που επηρεάζονται από τέτοιες καταστροφές, όπως σεισμοί, τυφώνες και τσουνάμι.

Το εργαλείο ονομάζεται Safety Check και αν συμβεί μια φυσική καταστροφή, θα βοηθήσει στο

να μάθει η οικογένειά σας και οι φίλοι σας ότι είστε ασφαλής,

να πληροφορηθείτε για άλλα άτομα ότι είναι ασφαλή

καθώς και να μαρκάρετε τους φίλους ως ασφαλείς.

Μόνο οι φίλοι σας έχουν τη δυνατότητα να δουν τη δραστηριότητά σας από το Safety Check.

Η ιδέα για αυτό το εργαλείο ήρθε όταν το 2011 συνέβει το μεγάλο τσουνάμι στην Ιαπωνία. Οι μηχανικοί του facebook εκεί ξεκίνησαν να κατασκευάζουν τον Disaster Message Board ώστε να γίνει ευκολότερο για τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν. Ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησαν την test έκδοσή του και η ανταπόκριση του κοινού ήταν εντυπωσιακή.

Δυστυχώς τέτοιες καταστροφές συμβαίνουν σε όλο το κόσμο, επομένως στο facebook αποφάσισαν να δουλέψουν σε αυτό το project, το οποίο ονομάστηκε Safety Check και θα είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο για κάθε συσκευή καθώς και για την desktop έκδοση του facebook.

Η λειτουργία του safety check είναι απλή. Όταν είναι ενεργοποιημένο, δηλαδή σε περίπτωση φυσικής καταστροφής ή οτιδήποτε άλλο και ο χρήστης βρίσκεται στην περιοχή που επηρεάζεται, τότε θα έρχεται ειδοποίηση που θα τον ρωτά, αν είναι ασφαλής. Ο χρήστης επιλέγει I’m safe και η ανακοίνωση δημιουργείται στο news feed. Τότε οι φίλοι σας μπορούν να σας μαρκάρουν ώς safe.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και όταν κάποιος φίλος σας βρεθεί σε περιοχή που συνέβει κάποια καταστροφή.

 

Introducing Safety Check from Facebook on Vimeo.

Author Description

Stream IT

No comments yet.

Join the Conversation