Το Facebook ξέρει πότε ερωτεύεστε

Το Facebook ξέρει πότε ερωτεύεστε

Ο Carlos Diuk, data scientist στο facebook αναλύει τι συμβαίνει τις ημέρες πριν και αμέσως μετά το ξεκίνημα μιας σχέσης μεταξύ δυο χρηστών του facebook. Πριν δυο χρήστες καταλήξουν να γίνουν ζευγάρι μπαίνουν σε μια περίοδο όπου αυξάνονται οι δημοσιέυσεις που κάνουν στο facebook. Αφού η σχέση επισημοποιηθεί τότε τα post αρχίζουν να μειώνονται, πιθανόν γιατί οι δύο χρήστες περνάνε περισσότερο χρόνο χαρούμενοι μαζί. 

Πιο συγκεκριμένα, έτσι βλέπει το facebook πότε ερωτεύεστε.

100 μέρες πριν το ξεκίνημα της σχέσης, παρατηρείται μια σταδιακή άνοδος στον αριθμό των post που ανταλλάσουν οι χρήστες μεταξύ τους. Όταν ξεκινήσει η σχέση, τα post μειώνονται. 12 μέρες πριν το ξεκίνημα της σχέσης παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση κατά 1.67% στα post, ενώ η μικρότερη αύξηση, 1.53% στα post, παρατηρείται 85 μέρες πριν το ξεκίνημα. Αφού ξεκινήσει η σχέση τα ζευγάρια περνάνε περισσότερο χρόνο εκτός facebook. 

Κατά τη διάρκεια της σχέσης τα μηνύματα μεταξύ των χρηστών μειώνονται, αλλά το περιεχόμενό τους γίνεται “sweeter” και πιο θετικό.

Το Facebook συμπεραίνει ότι βοηθά τα ζευγάρια. Αρχικά συνομιλούν περισσότερο όταν ερωτεύονται, ενώ αργότερα στη σχέση συνομιλούν λιγότερο μέσω facebook, αλλά το περιεχόμενο των συζητήσεων γίνεται πιο θετικό. 

Author Description

Stream IT

No comments yet.

Join the Conversation