Επιλέξτε τα καλύτερα SDKs για τη mobile εφαρμογή σας

Επιλέξτε τα καλύτερα SDKs για τη mobile εφαρμογή σας

Οι προγραμματιστές πλέον γνωρίζουν ότι βρισκόμαστε σε ένα mobile-first κόσμο. Πολλές εταιρίες ανεβάζουν την εφαρμογή τους πριν ανεβάσουν το website τους. Υπάρχει πληθώρα εφαρμογών στα app stores και οι χρήστες είναι εξαιρετικά απαιτητικοί, επομένως για να ξεχωρίσει η εφαρμογή σας θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη ώστε ο χρήστης να μείνει ευχαριστημένος. Για να προσφέρουν ολοκληρωμένες εφαρμογές οι προγραμματιστές πρέπει να ενσωματώσουν κάποια SDKs στην εφαρμογή τους.

Το SDK προσφέρει συγκεκριμένει λειτουργικότητα σε μια εφαρμογή. Αν το SDK κρασάρει, πιθανότητα θα κρασάρει και η εφαρμογή. Για αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε τα καλύτερα SDKs τα οποία είναι δοκιμασμένα και λειτουργούν σε μεγάλο αριθμό εφαρμογών. 

Φυσικά υπάρχουν SDKs σχεδόν για τα πάντα και οι προγραμματιστές πρέπει να διαλέξουν τα κατάλληλα τα οποία θα βοηθήσουν την εφαρμογή τους προσφέροντας τις λειτουργίες που χρειάζεται, χωρίς να την παραφορτώσουν κάνοντάς την αργή. Κατά μέσο όρο μια εφαρμογή iOS περιέχει 7 third party βιβλιοθήκες για analytics, διαφημίσεις, testing, leaderboards, μέτρησης απόδοσης, push notifications και φυσικά facebook, twitter και άλλα.

Επομένως είναι δύσκολο για έναν προγραμματιστή να διαλέξει το SDK για τη λειτουργία που επιθυμεί αν δεν το έχει χρησμοποιήσει προηγουμένως. Παρακάτω θα δείτε τα σημαντικότερα από πλευράς απόδοσης και λειτουργικότητας SDKs.

FLURRY: Είναι SDK για analytics. Λειτουργεί παρόμοια με το Google Analytics, αλλά για mobile εφαρμογές. Χρησιμοποιείται ώστε οι προγραμματιστές να καταλάβουν πως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την εφαρμογή τους. Επίσης είναι δημοφιλές για τη χρήση του για διαφημίσεις.

CRASHLYTICS: Παρέχει αρχείο με τα crash της εφαρμογής καθώς και τον λόγο που κράσαρε, σε πόσες συσκευές κράσαρε και τι εφαρμογές τρέχουν τη στιγμή εκείνη στη συγκεκριμένη συσκευή. Χρησιμοποιείται ευρέως επειδή παρέχει τη λειτουργικότητα στους προγραμματιστές χωρίς να επιβαρύνει σχεδόν καθόλου την εφαρμογή.

URBAN AIRSHIP: Παρέχει πλήρη σουίτα εργαλείων messaging και αποστολής περιεχομένου, συμπεριλαμβάνοντας push notifications, in-app αγορές και συνδρομές. Χρησιμοποιείται κυριώς για push notifications.

HELPSHIFT: Είναι ένα SDK διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM). Με το Helpshift οι χρήστες μπορούν να πάρουν απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις καθώς και να υποβάλουν νέα ερωτήματα μέσα από την εφαρμογή.

ADMOB: Είναι το SDK της Google για διαφήμιση σε κινητές συσκευές. Χρησιμοποιείται ευρεώς, αφού είναι μικρό και αποδοτικό.

Φυσικά αυτά είναι μερικά παραδείγματα SDK τα οποία είναι από τα πιο δημοφιλή. Μοιραστείτε τα SDKs που χρησιμοποιείτε και εσείς αφήνοντας το σχόλιό σας.

Author Description

Stream IT

No comments yet.

Join the Conversation