Σαν σήμερα 8 χρόνια πριν | iPhone

Σαν σήμερα 8 χρόνια πριν | iPhone

 

Στις 9 Ιανουαρίου του 2007, ο Steve Jobs ανέβηκε στη σκηνή για να κάνει την παρουσιασή του. Τότε κανείς δεν ήξερε τι θα παρουσιάσει η Apple. Ο Jobs προέβλεψε σωστά τότε και το iPhone έδειχνε το μέλλον των έξυπνων κινητών.

“An iPod, a Phone and an internet communicator”

Το 2007 υπήρχαν ήδη έξυπνα κινητά, αλλά το iPhone που παρουσιάστηκε τότε, ήταν το πρώτο πραγματικά έξυπνο κινητό. Δεν άλλαξε μόνο την επικοινωνία μας. Άλλαξε τον τρόπο που χρησιμοποιούσαμε τα κινητά μέχρι τότε. Εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα έξυπνα κινητά, το iPhone ήταν η πρώτη συσκευή η οποία συνδύασε software και hardware με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ικανή να προσφέρει στο χρήστη ότι ζήτάει. 

Το χαρακτηριστικό του iPhone που το έκανε να ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά, ήταν η οθόνη αφής του.

“No buttons, just a giant screen”

Καμιά οθόνη αφής δεν είχε τότε την απόκριση του iPhone. Ακόμα και οι οθόνες της Nokia του 2009 ήταν λιγότερο λειτουργικές από αυτή του πρώτου iPhone. Όμως η πραγματική αλλαγή ήταν στο πως το software αλληλεπιδρούσε με το hardware. 

Ο λόγος που το Tablet PC της Microsoft απέτυχε το 2003 ήταν γιατί έβαλαν το λειτουργικό των υπολογιστών, σε οθόνη αφής. Η Apple όμως σχεδίασε το λειτουργικό της για οθόνη αφής με σωστό τρόπο παρέχοντας την καλύτερη εμπειρία χρήσης μέχρι τότε. 

“how do i go up and down here? I scroll”

Παρακολουθείστε την παρουσίαση του iPhone, της συσκευής που άλλαξε για πάντα τα smartphones.

 

Author Description

Stream IT

No comments yet.

Join the Conversation