Ο Lebron James σε διαφήμιση για αυτοκινούμενα οχήματα

http://streamit.gr/wp-content/uploads/2017/10/lebron_in_autonomous_car-1.jpgΟ Lebron James σε διαφήμιση για αυτοκινούμενα οχήματα

Η Intel επιστρατεύει τον μεγαλύτερο αστέρα του NBA με σκοπό να κάνει εμάς να εμπιστευτούμε τα αυτοκινούμενα οχήματα. Στην Αμερική ξεκίνησαν ήδη να προβάλονται διαφημίσεις που στόχο έχουν να δημιουργήσουν μια αίσθηση εμπιστοσύνης και ασφάλειας των ανθρώπων προς τα αυτοκινούμενα οχήματα. Η καμπάνια της οποίας πρωταγωνιστής είναι ο αστέρας του NBA, Lebron James, είναι η πρώτη που προμοτάρουν τα αυτοκινούμενα οχήματα στο κοινό, πριν καν η τεχνολογία γίνει εμπορικά διαθέσιμη.

Είναι φανερό μέχρι τώρα ότι το κοινό έχει δεχθεί ψυχρά τα αυτοκινούμενα οχήματα. Κάτι η απώλεια του ελέγχου, κάτι οι περιπτώσεις hacking, έχουν δημιουργήσει μια αίσθηση φόβου στο κοινό, την οποία οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα, θέλουν να απομακρύνουν. Και το θέλουν αυτό διότι αν το κοινό δεν δεχθεί τα αυτοκινούμενα οχήματα θα χάσουν πολλαπλά κέρδη τα οποία έχουν ήδη προβλέψει ότι θα έρθουν στα ταμεία τους. Έτσι ήρθε ο Lebron James.

 

Ο Lebron James σε αυτοκινούμενο όχημα

Ο Lebron James σε αυτοκινούμενο όχημα

 

Η καμπάνια με τον Lebron James την οποία χρηματοδοτεί η Intel, πιστεύει είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε το κοινό να αλλάξει γνώμη για τα αυτοκινούμενα οχήματα. Η Intel έχει επενδύσει πολλά στη τεχνολογία αυτοκίνησης με πιο τρανταχτή, την εξαγορά της Ισραηλινής Mobileye για 15.3 δις δολάρια. Μια τέτοια επένδυση σημαίνει ότι η Intel κινείται δυναμικά για να εισέλθει σε μια βιομηχανία η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις τις, θα ξεπεράσει τα 7 τρισεκατομμύρια. Επιπλέον σκοπεύει να δημιουργήσει ένα στόλο μεγαλύτερο των 100 αυτοκινούμενων οχημάτων για να τα δοκιμάσει σε ΗΠΑ, ευρώπη και Ισραήλ.

 

Όπως υποστηρίζει η Kathy Winter, Αντιπρόεδρος της Intel και γενική διευθύντρια τους τμήματος αυτόνομης οδήγησης, η κοινωνία δε θα έπρεπε να έχει αυτή την αρνητική στάση απέναντι στην αυτόνομη οδήγηση, καθώς πάνω από ένα εκατομμύριο οχήματα καταστρέφονται ετησίως, από ανρθώπινο λάθος. Τονίζει ότι, η βιομηχανία μπορεί να κατασκευάσει τέλεια αυτόνομα οχήματα, χωρίς πιθανότητα λάθους, αλλά αν η κοινωνία δε τα αποδεχθεί, τίποτα δε θα προχωρήσει.

 

Author Description

Stream IT

There are 1 comments. Add yours

  1. Pingback: Το ρεκόρ της Intel στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Φεβρουαρίου 9, 2018

    […] πραγματοποιήθηκε στην Pyeongchang, δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Intel ήταν αυτή που ξεχώρισε με την πτήση ρεκόρ 1218 ειδικά […]

Join the Conversation