Νικητής του Google Code Jam ένας 18χρονος

http://streamit.gr/wp-content/uploads/2014/08/google.code_.jam_.jpghttp://streamit.gr/wp-content/uploads/2014/08/google.code_.jam_.jpgΝικητής του Google Code Jam ένας 18χρονος

Ένας 18χρονος από τη Λευκορωσία ήταν ο νικητής στον τελικό του Google Code Jam την Παρασκευή, νικώντας 26 προγραμματιστές από όλο τον κόσμο στην πρώτη του προσπάθεια στον συγκεκριμένο ετήσιο διαγωνισμό προγραμματισμού.

Ο Gennady Korotkevich πήρε 15,000 δολάρια για τη νίκη του. Κανείς δεν πέτυχε ένα τέλειο σκορ σε οποιοδήποτε από τα απελπιστικά δύσκολα προβλήματα, τα οποία οι διαγωνιζόμενοι για να τα λύσουν έπρεπε να γράψουν προγράμματα στον υπολογιστή.

Ο διαγωνισμός είχε διάρκεια 4 ώρες και πραγματοποιήθηκε στο Google LAX την Παρασκευή το απόγευμα. Οι διαγωνιζόμενοι αντιπροσώπευαν τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ουκρανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Κορέα, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Βουλγαρία, τη Βραζιλία και φυσικά τη Λευκορωσία.

Google_Code_Jam

Σχεδόν 20.000 προγραμματιστές διαγωνίστηκαν σε τέσσερις γύρους αυτή τη χρονιά και μόνο 26 έφτασαν στον τελικό. Η δεύτερη θέση πήγε στον Evgenii Kapun απο τη Ρωσία και ο Yuzhou Gu απο την Κίνα πήρε το χάλκινο.

Φέτος δεν συμμετείχε καμία γυναίκα στον τελικό. Για αυτό τον λόγο για να ενθαρρύνουν την μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών σε διαγωνισμούς προγραμματισμού, η Google παρουσίασε το Code Jam για γυναίκες.

No comments yet.

Join the Conversation