Μετατρέψτε τα βίντεό σας σε Timelapses

http://streamit.gr/wp-content/uploads/2014/08/3-hands-on-knees.jpgΜετατρέψτε τα βίντεό σας σε Timelapses

Η εφεύρεση της εβδομάδας ανήκει στη Microsoft, ή οποία παρουσίασε μια τεχνολογία η οποία μετατρέπει κουνημένα βίντεο σε πεντακάθαρα timelapse. Η τεχνολογία προορίζεται για τα βίντεο τα οποία καταγράφουν άτομα με wearable συσκευές, όπως τα google glass και οι δημοφιλείς GoPro κάμερες. Τα περισσότερα από αυτά τα βίντεο είναι μεγάλα σε διάρκεια και χωρίες να συμβαίνει τίποτα αξιομνημόντευτο στο μεγαλύτερο μέρος τους. Εάν τα μετατρέψετε σε timelapse βίντεο τότε είναι πιο ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά, αλλά λόγω της κίνησης του ατόμου που φέρει τη συσκευή καταγραφής και σε συνδυασμό με την προβολή σε γρήγορη κίνηση το αποτέλεσμα είναι κακής ποιότητας.

Μέχρι τώρα όμως. Γιατί με τη νέα τεχνολογία που παρουσίασε η Microsoft και ονομάζεται first-person-hyperlapse, τα κουνημένα βίντεο μετατρέπονται σε smooth timelapses.

ball

Ο τρόπος λειτουργίας είναι ο εξής. Το βίντεο ανακατασκευάζεται χρησιμοποιώντας ένα 3D μονοπάτι το οποίο είναι ομαλότερο από το αρχικό βίντεο. Μετά, το κάθε frame αντιστοιχίζεται σύμφωνα με τη νέα οπτική γωνία. Τέλος συνδυάζονται όλα μεταξύ τους και παράγεται το νέο βίντεο.

Οι ερευνητές πίσω από τη συγκεκριμένη τεχνολογία εργάζονται ώστε να φέρουν όλες αυτές τις λειτουργίες σε μια Windows εφαρμογή, αλλά δεν έδωσαν σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι έτοιμη.

Author Description

Stream IT

No comments yet.

Join the Conversation