Η Microsoft θα αγοράσει το Minecraft έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων

Η Microsoft θα αγοράσει το Minecraft έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων

Φήμες θέλουν τη Microsoft να είναι σε συζητήσεις με την Mojang, δημιουργό του Minecraft. Σύμφωνα με το Reuters η Microsoft συμφώνησε να αγοράσει την εταιρία για 2,5 δις δολάρια και θα το ανακοινώσει τη Δευτέρα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να θέλει η Microsoft τα δικαιώματα του Minecraft, αλλά αναλυτές πιστεύουν ότι η κίνηση αυτή γίνεται για την ενίσχυση των Windows Phone.

To Minecraft είναι εξαιρετικά δημιφιλές στις πλατοφόρμες iOS και Android έχοντας 100 εκατομμύρια χρήστες σε όλες τις πλατφόρμες, αλλά δεν είναι καν διαθέσιμο για Windows Phone. Η εξαγορά αυτή θα σήμαινε και τον ερχομό του παιχνιδιού στα Windows Phone.

O Marcus Persson, δημιουργός του Minecraft, έχει κριτικάρει τη Microsoft στο παρελθόν για τον τρόπο που προσέγγισε τα PC με τα Windows 8 και για το χαμηλό μερίδιο αγοράς των Windows Phone.

Δύο χρόνια πριν σε ένα Tweet του έγραφε: Got an email from Microsoft, wanting to help ‘certify’ Minecraft for win 8. I told them to stop trying to ruin the pc as an open platform.” Πρόσφατες δημοσιεύματα όμως, αναφέρουν ότι ο Persson πλησίασε τη Microsoft για να αναλύσουν τις πιθανότητες πώλησης της εταιρίας του.

Author Description

Stream IT

No comments yet.

Join the Conversation