Η Amazon αγόρασε την Twitch για 970 εκατομμύρια

Η Amazon αγόρασε την Twitch για 970 εκατομμύρια

 

Με μια συμφωνία που μοιάζει κάπως μπερδεμένη, η Amazon αγόρασε την Twitch για 970 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Το Twitch είναι site στο οποίο οι gamers ανεβάζουν σε ζωντανή μετάδοση το gameplay τους. Φήμες ήθελαν την Google να ενδιαφέρεται για το Twitch για να ενισχύσει το Youtube. Φαινόταν ότι η Google και η Twitch είχαν συμφωνήσει, όμως η Amazon μπήκε στη μέση και αγόρασε την εταιρία. 

Ο CEO του Twitch, Emmet Shear δήλωσε σχετικά με την εξαγορά. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αποκτηθήκαμε από την Amazon. Επιλέξαμε τηνAmazon γιατί πιστεύουν στην ομάδα μας, μοιράζονται τις αξίες μας και το μακροπρόθεσμο όραμά μας και θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε ταχύτερα. Τα περισσότερα στην Twitch μένουν ίδια. Τα γραφεία μας, οι υπάλληλοί μας και το κυριότερο την ανεξαρτησία μας. Με τη βοήθεια της Amazon θα έχουμε τους πόρους ώστε να προσφέρουμε ένα καλύτερο twitch.» 

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal οι συζητήσεις μεταξύ google και twitch είχαν παγώσει, αφήνοντας την πόρτα ανοικτή στην Amazon, ή οποία δεν έχασε χρόνο και προχώρησε στην εξαγορά. Η ισχυρή σύνδεση του twitch με το youtube θα το έκανε την τέλεια ευκαιρία αγοράς από την Google. Το Twitch διαθέτει 55 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες οι οποίοι παρακολουθούν περιεχόμενο που παράγεται από ένα εκατομμύριο χρήστες.

Ο CEO της Amazon, Jeff Bezos δήλωσε ότι. «Όπως και στην Twitch, έτσι και για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντικοί οι πελάτες μας. Μας αρέσει να σκεφτόμαστε διαφορετικά και ανυπομονούμε να μάθουμε από αυτούς (ανφερόμενος στην Twitch). Θα τους βοηθήσουμε να κινηθούν γρηγορότερα και να παρέχουν νέες υπηρεσίες στους gamers».

Author Description

Stream IT

No comments yet.

Join the Conversation